esmaspäev, 3. märts 2014

Minu kevadine nõrkus: nahkriided!

 

Tallinna Karusnaha Meistrid: nahktagi, nahast käevõru ja karusńahast peapael. Modell Sandra Sersant.

Paljude eestlaste jaoks ei ütle Rick Owensi nimi midagi. Teadlikumad seostavad teda ehk meie shokiansambliga Winny Puhh. Moeinimesed teavad Ricki kui suurepärast moeloojat. Konkreetselt minule on ta suureks inspiratsiooniallikaks just nahast riiete loomise valdkonnas.



Ja nahast riided on minu lemmikud! Paljud arvavad, et nahas on mässu ja isemeelsust, kuid minu arvates ka väärikust ja kättesaamatust. Me kanname Eestis liiga vähe nahka, see on kindel.

Mõtlesin, et kuna kevad tuleb ja meie ateljee jaoks tähendab see karusnahast toodete eritellimuste vähenemist ja nahast rõivaste ja kleitide tellimuse kasvu, siis riputan siia üles mõned inspireerivad pildid lahedatest nahast jopedest, seelikutest ja kleitidest, mida Eestist üldjuhul poest ei leia. Paljud neid toodetest pärinevad just Rick Owensi viimase paari aasta loomingust.



Nahast riided on mitte ainult praktilised, vaid nad on ka 2013-2014 aastal maailma moemekades ülipopulaarsed. Istun juba mitmendat õhtut ja püüan minagi järgmise paari nädalaga luua esmakordselt väikese nahast riiete kollektsiooni, et seda siis parimatele sõpradele näidata. Ideid on nii palju, et pea tahab lõhki minna aga hea nahk on kallis ja kõike paraku ei jõua..:)

Üks põhjustest, miks nahk on lisaks pükstele ja tagidele hakanud rohkem tungima igapäevasemate riiete maailma, on seotud naha töötlemise kvaliteedi tõusuga – ka väga peenest ja kergest nahast saab teha imelisi riideid. T-särke või kleite näiteks. Eestissegi satub väga erilisi mustrite ja värvidega nahanäidiseid Itaaliast, mis pärit suurte moefirmade tellimuste ülejääkidest, kuid kui tahad midagi saada, pead olema väga kiire, sest tavaliselt saab igast nahatükist vaid ühe toote, kui sedagi. Samas on meil aga Narvaski oma kvaliteetne nahatehas, kus tõsi, hinnad pigem NY vippide tasemelJ.

Kuniks minu nahast kollektsioon alles hoogu kogub ja valmib, vaadake neid pilte Rick Owensi ja teiste moeloojate suurepärastest kollektsioonidest.























Veel üks asi neile, kes kõrget hinda kardavad: nahast tooteid annab individuaalkorras õmmelda küllalt soodsalt. Võrreles karusnahaga näiteks. Keskmiselt olen jopesid teinud alates 450 eurost, mis pole unikaalse toote puhul midagi rääkimisväärset!




Näiteks just see, kõige ülemisel ja kõige alumisel pildil olev jope valmis meie atejees sügisel ja tema kandja Sandra Sersanti sõnul pole ta sellest mitme kuu jooksul lahkunud peaaegu kordagi:).



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar