reede, 29. november 2013

Vanaisa piip ja armsad karusnahast aksessuaarid...

Kolmapäeval matsin oma vanaisa. Fahradin Abdullajevits Abdullajevi. Ametlikult oleks mu alati soliidne ja kuni surmani vaid lipsuga käinud intelligendist vanaisa detsembris saanud 90 aastaseks, aga tegelikult pandi sõja ajal dokumentidesse viis aastat juurde, et saaks poisikese ikka varem rindele saata. Raske elu läbi teinud, juba lapsena nii vanemad kui kõik vennad-õed kaotanud ja sõjaski haavata saanud vanaisa suri ilma ühegi haiguseta oma Pelgulinna korteris: kooris koos naisega köögis kartuleid, viskas nalja ja vajus äkki toolilt maha. Arstid konstateerisid südame seiskumise.

Alles hiljuti sain teada, et pärast sõda Aserbaidžaanist Eestisse sattunud, meremehe kutse valinud ja 30 aastat EstRõbPromis kapteni vanemabina mööda maailmameresid seilanud vanaisa oli pensionile jäädes tegelnud samuti karusnahast mütside valmistamisega. Peielauas oli mitmeid inimesi, kel tema tehtud mütsid tänini kodu alles. Ütle veel, et geenid meid ei mõjuta.. Selline oli mu vanaisa (koos oma abikaasaga) : 




Lisaks aastasadade jooksul läbiproovitud koduveini valmistamise retseptidele jäi vanaisast järele ka mitukümmend aasta vana ning mitu korda hoolikalt remonditud piip, mida ta veel eelmisel õhtul oli popsinud. Selle sain nüüd endale. Eile õhtul ostustasin, et hakkan vanaisa mälestuseks piipu tegema ja üritasin pea tund aega seda põlema saada. Sain lõpuks hakkama! Ilmselt suitsetavad minu esivanemate maal Aserbaidžaanis paljud vanad naised piipu, mõtlesin endamisi. Miks mitte siis ka mina!

Aga vaid paar tundi enne matuseid oli mul vanalinna ühes butiigis elu esimene televisoonisaate lindistus. Moesaate tegijad Alina Privalova ja Anatoli Ein olid saatesse kutsunud Ülle Pohjanheimo, Ilona Abdullajeva ja veel ühe toreda disaineri, kelle nime ma kahjuks ei tea! Näitasin seal oma viimase aja lemmiktooteid: karusnahast patju, susse ja käevõrusid. Need asjakesed on tehtud inimestele, kes otsivad ilusaid ja sooje kingitusi jõuludeks. Sellised nad siis said ja iga päev valmib ka uusi!





Kel huvi, teen kingid just teile sobivast karusnahast ja värvigammas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar